Zasebnost

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Vse informacije in določbe, objavljene na tej spletni strani, določajo pogoje poslovanja in nakupa izdelkov, ki jih na spletni strani www.freser.si ponuja Matjaž Frešer – nosilec dopolnilne dejavnosti, Ritoznoj 17, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija.

Prosimo vas, da pred nakupom oziroma registracijo v spletno trgovino pogoje natančno preberete, saj z uporabo spletne strani sprejemate in soglašate z objavljenimi pogoji poslovanja ponudnika ter potrjujete, da ste z vsemi bili osebno seznanjeni. Ponudnik Matjaž Frešer – nosilec dopolnilne dejavnosti, si pridržuje pravico do sprememb pogojev na tej spletni strani.

Informacije

Lastnik spletne strani se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotavljalo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja,
 • kontaktne podatke,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz ponudbe na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),
 • pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • cene,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (kakšen je strošek vračila izdelkov za kupca),
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Trudimo se, da so podatki in informacije na tej spletni strani točni in pravilni. Za morebitne napake se opravičujemo in vas posimo, da nam jih sporočite na elektonski naslov vino@freser.si.

Cene

Cene v tej spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ko ponudnik potrdi naročilo, so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Lastnik spletne strani se nenehno trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na tej spletni strani, a kljub temu lahko pride do napak v dobavljivosti, pri lastnostih artikla in cenah. V takšnih primerih bo podjetje kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo odstop od nakupa oz. mu ponudilo rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Načini plačila

Podjetje na tej spletni strani omogoča naslednje načine plačila:

 • po povzetju – po potrditvi podjetje naročilo odpremi v petih delovnih dneh, naročene izdelke pa kupec plača ob prevzemu,
 • po predračunu – po potrditvi naročila naročnik s povzetkom nakupa prejme predračun, naročene izdelke pa podjetje odpremi po prejetju plačila predračuna,
 • s kreditno kartico ali PayPal-om.


Naročilo in odprema blaga

Kupoprodajna pogodba med to spletno trgovino in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec v spletni trgovini odda naročilo ter na svoj elektronski naslov prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Naročilo je sprejeto v čakalno vrsto in od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Če ob oddaji naročila kupec ne prejme obvestila, je lahko prišlo do tehnične napake ali napačnega vnosa podatkov. Postopek lahko ponovite ali pa nas kontaktirate za pomoč.

Kot kupec velja oseba, katere podatki so navedeni in zavedeni v sistem spletne trgovine ob oddaji naročila.

Podjetje naročene izdelke odpremi v dogovorjenem roku. V primeru nepričakovanega podaljšanja roka dostave podjetje kupca obvesti po telefonu ali e-pošti.

V primeru pogostega neprevzemanja poslanih paketov si pridržujemo pravico, da stranka paket plača pred pošiljanjem (po predračunu).

Postopek naročila

1. Dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
Ko kupec v spletni trgovini najde ustrezen izdelek, ga v košarico doda s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Izdelki so razvrščeni po kategorijah, zato je možno tudi njihovo iskanje s pomočjo iskalnika. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem ali zaključite vaš nakup. Po končanem izboru izdelkov in pregledu nakupovalne košarice kupec nadaljuje k blagajni. Izdelkom je količino možno dodatno spreminjati tudi v nakupovalni košarici.

2. Nakup
Za nadaljevanje nakupa mora kupec navesti pravilne kontaktne podatke ter določiti način dostave in plačila. Neregistrirani kupec mora pred prvim nakupom najprej izpolniti obrazec za registracijo in se registrirati.

3. Zaključek nakupa
Preden zaključite nakup, še enkrat preverite, če je seznam naročenih izdelkov ustrezen. Poročilo o poslanem naročilu boste prejeli na vaš elektronski naslov.

Dostava

Naročene izdelke bomo na vaš naslov odpremili najkasneje v 5-ih delovnih dneh.

Strošek dostave je brezplačen za naročila vrednosti od 50,00 EUR naprej. Za naročila nižja od 50,00 EUR strošek dostave znaša 10,00 EUR.
Veljavni DDV je vključen v strošek dobave.

Pogodbeni partner, s katerim sodelujemo pri dostavi pošiljk, je Pošta Slovenije. S ciljem zagotavljanja najboljše učinkovitosti izpolnjevanja vaših naročil si pridržujemo pravico izbire druge dostavne službe. 

Pri osebnem prevzemu naročila na sedežu lastnika spletne strani, Matjaž Frešer – nosilec dopolnilne dejavnosti, Ritoznoj 17, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija, stroškov dostave ne obračunavamo. Ko je naročilo pripravljeno, boste o tem obveščeni. Od takrat boste naročilo na našem sedežu podjetja lahko prevzeli po predhodnem dogovoru.

Ti pogoji in stroški dostave veljajo samo na območju Republike Slovenije.

Odstop kupca od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelkov lastniku spletne strani sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za to odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne ustreza zahtevam, napisanim na spletni strani izdelka, gre v tem primeru za uveljavljanje stvarne napake.

Odstop od pogodbe mora kupec pisno in s priloženim računom nakupa sporočiti na elektronski naslov vino@freser.si.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec naročene izdelke vrniti ali po pošti poslati na naslov: Matjaž Frešer – nosilec dopolnilne dejavnosti, Ritoznoj 17, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija. Izdelki morajo biti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave in lastnosti blaga.

Kupcu se za izdelke pri odstopu od pogodbe vrne vplačani znesek ali se mu v enaki protivrednosti pošljejo novi izdelki. Pri odstopu od pogodbe za kupca nastane strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Izdelke je potrebno vrniti lastniku spletne strani najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, je hitro pokvarljiv ali mu je že potekel rok uporabe.

Pritožbe in spori

V primeru nestrinjanja z opravljeno storitvijo oz. morebitnimi drugimi očitanimi nepravilnosti imate možnost vložiti pisno pritožbo. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo na elektronski naslov vino@freser.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Lastnik spletne strani mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga ves čas obveščati o poteku postopka.

Lastnik spletne strani se zaveda, da je bistvena značilnost sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Lastnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče po sedežu lastnika.

Odveza odgovornosti

Ta spletna trgovina se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da podjetje ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo podjetje kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Informacije

Za morebitne dodatne informacije smo vam vedno na voljo na elektronskem naslovu vino@freser.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na zastavljena vprašanja ter upoštevali vaše predloge in želje.

Končno določilo

Uporabnik z nakupom potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.freser.si in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za njihovo sporazumno reševanje. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče po sedežu lastnika spletne strani, Matjaža Frešerja. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.

Pravno obvestilo

Ta spletna trgovina, vsi podatki, slike, grafični in video elementi na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika spletne strani, Matjaža Frešerja.

Znamka Frešer in logotip sta v lasti ponudnika Matjaž Frešer – nosilec dopolnilne dejavnosti.


VARSTVO PODATKOV

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki so pomembni, zato se zavedamo pomena njihovega skrbnega varovanja. Na spletni strani www.freser.si z vašimi podatki ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). 

Vaši podatki, ki jih lahko hranimo, so:
 • ime in priimek,
 • naziv pravne osebe (v kolikor je uporabnik pravna oseba),
 • davčna številka pravne osebe (v kolikor je uporabnik pravna oseba),
 • kontaktni podatki (npr. naslov, elektronski naslov, telefonska/GSM številka),
 • informacije o nakupnih navadah.
Zbrane podatke uporabljamo izključno v namene, za katere so bili zbrani oz. so jih posredovali kupci ter za izboljšanje uporabe spletnega mesta. Spletna stran spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storila vse potrebno, da jih zaščiti pred kršitvami in zlorabami.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam, razen v primeru, ko to določa zakon. V okviru zakonskih pristojnosti bomo osebne podatke kupca morali razkriti ponudnikom poštnih/odpremnih storitev, storitev informacijske tehnologije (vzdrževanje, servisiranje in gostovanje programske opreme), administratorju in skrbniku spletne strani, skrbniku knjigovodskih storitev.

Osebni podatki kupcev se shranjujejo v bazi podatkov spletne strani www.freser.si, razen podatkov o plačilnih karticah. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi banka, ki omogoča varne transakcije. Vsi podatki, ki jih posreduje kupec, bodo v izključni lasti prodajalca ter varovani v skladu z zakonodajo, ki opredeljuje varstvo osebnih podatkov. Uporabljeni bodo samo s kupčevim privoljenjem in tako, da bo prodajalec lahko zagotovil nemoten proces spletnega nakupa. Na željo kupca se bodo uporabili tudi za posredovanje obvestil, ponudb, novosti, dogodkov, tržnih/oglasnih vsebin, nagradnih iger, splošnih informacij podjetja.

Vsakemu posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, podjetje zagotavlja pravico do:
 • dostopa do osebnih podatkov (pregleda),
 • popravka/dopolnitve osebnih podatkov,
 • omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • prenosljivosti osebnih podatkov,
 • izbrisa osebnih podatkov ("pravica do pozabe"),
 • ugovora.
Za vse informacije, spremembe, preklic ali vprašanja glede osebnih podatkov in njihovega varovanja vas prosimo, da se obrnete na e-naslov vino@freser.si. 


PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?


Piškotek je mala tekstovna datoteka, ki jo spletna stran, ki si jo ogledujete, prenese na vaš računalnik ali drugo napravo, s katero brskate po spletu (telefon, tablico). Za uporabnike so zelo koristni, saj vsebujejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu delovanju spletne strani. Piškotki ne zbirajo vaših osebnih informacij in ne omogočajo nikakršne identifikacije uporabnika spletne strani. 

Kako delujejo piškotki?

Ob prvem obisku spletne strani se piškotki naložijo na vaš računalnik. Z njimi je uporaba spletne strani prijetnejša, bolj učinkovita in prilagojena posameznemu uporabniku. S piškotki se shranjujejo informacije o jezikovnih in lokacijskih nastavitvah, o vsebini vaše nakupovalne košarice, prikazujejo se vam oglasi, prilagojeni vašim interesom … Upravljavci spletnih strani pa z njimi pridobivajo podatke o številu obiskovalcev svoje spletne strani, najbolj branih vsebinah, največkrat uporabljenih funkcionalnostih … in na podlagi tega lahko izboljšajo in naredijo do uporabnika prijaznejšo spletno stran. 

Vrste piškotkov

Začasni ali sejni piškotki (session cookies) se ne shranjujejo, ampak se izbrišejo vsakič, ko zaprete brskalnik.

Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo shranjeni, tudi ko brskalnik zaprete. Uporabljajo se za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, za analiziranje prometa … V računalniku lahko ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

Lastni piškotki (1st party cookies) so s spletnega mesta, ki si ga ogleduje uporabnik, in so lahko trajni ali začasni. Spletno mesto te piškotke uporablja za shranjevanje informacij in jih bo znova uporabilo, ko bo uporabnik naslednjič obiskal spletno mesto.

Drugi piškotki (3rd party cookies) izvirajo z drugih, partnerskih spletnih mest (ta na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani z njimi lahko zbirajo podatke o uporabnikih z različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, npr. za oglaševanje, analize, izboljševanje svojih produktov.

 
Piškotki, ki jih uporablja spletno mesto www.freser.si

Vir piškotka Ime piškotka Kje se nahaja Čemu je namenjen Čas hranjenja
Frešer .tt-freser-website vse strani Boljši uporabniški izkušnji prijavljenega obiskovalca 1 leto
Frešer .tt-wp-anonymous vse strani Boljši uporabniški izkušnji prijavljenega obiskovalca /
Frešer AllowCookies vse strani Nastavitvam za piškotke 1 leto
Frešer _ga, _gat, _gid vse strani Spremljanju in analizi obiskov strani (Google Analytics) 2 leti, 1 dan , 1 dan

E NOVICE

Ste stari
18 let ali več?

Minister za zdravje opozarja: uživanje alkohola lahko škoduje zdravju.