ZGODOVINA
O nas
Ko se na hribih Ritoznoja prebudijo polni vinogradi in pod lupinico grozdnih jagod razbohoti ujeta sladkoba sončnih žarkov je čas, da iz njih iztisnemo okuse, ki bodo z izrazitim karakterjem očarali vinske ljubitelje.
Ljubezen do zemlje, narave in vinske trte je vkoreninjena že v sedmo generacijo družine Frešer. Vse od leta 1832 naše pridne roke s toplino, nežnostjo in strastjo skrbijo za vsako kapljico, iz katere se rodi vino.
Svoj trud je v zemljo prvi vložil praprapradedek Markus, nadaljevali pa so prapradedek Leopold in praprababica Genovefa, dedek Štefan in babica Helena ter starša Vladko in Tatjana. Vse od takrat se Frešerjevi zavedamo, da je kakovost našega vina najpomembnejša, saj le tako lahko našim strankam zagotavljamo najboljše izdelke. Ob tem pa ne pozabljamo na naravo, s katero in od katere živimo. Pri našem delu zato uveljavljamo naravne metode vzgoje vinske trte, ekološko kmetovanje pa nam hkrati zagotavlja boljšo kakovost vin in prepoznaven stil, ki bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne mednarodne kupce.
Biti ekološki za nas ni le fraza, ampak način življenja, pri katerem naravo spoštujemo in ji skrbno vračamo za vse dobro, ki ga naredi za nas. Brez pesticidov in herbicidov vinsko trto vzgajamo že od leta 2011, le ročna trgatev pa je za nas vrhunec kakovosti vsakega letnika.
Danes posestvo s pomočjo družine vodiva Matjaž in Andreja, ki se kot gurmana zavedava, da se k dobri kapljici prileže tudi okusen prigrizek. Pri nas vam poleg vin tako postrežemo še domače dobrote oziroma na vašo željo organiziramo degustacije ali pogostitve za manjše zasebne dogodke.
Ljubezen do zemlje, narave in vinske trte je vkoreninjena že v sedmo generacijo družine Frešer. Vse od leta 1832 naše pridne roke s toplino, nežnostjo in strastjo skrbijo za vsako kapljico, iz katere se rodi vino.
Svoj trud je v zemljo prvi vložil praprapradedek Markus, nadaljevali pa so prapradedek Leopold in praprababica Genovefa, dedek Štefan in babica Helena ter starša Vladko in Tatjana. Vse od takrat se Frešerjevi zavedamo, da je kakovost našega vina najpomembnejša, saj le tako lahko našim strankam zagotavljamo najboljše izdelke. Ob tem pa ne pozabljamo na naravo, s katero in od katere živimo. Pri našem delu zato uveljavljamo naravne metode vzgoje vinske trte, ekološko kmetovanje pa nam hkrati zagotavlja boljšo kakovost vin in prepoznaven stil, ki bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne mednarodne kupce.
Biti ekološki za nas ni le fraza, ampak način življenja, pri katerem naravo spoštujemo in ji skrbno vračamo za vse dobro, ki ga naredi za nas. Brez pesticidov in herbicidov vinsko trto vzgajamo že od leta 2011, le ročna trgatev pa je za nas vrhunec kakovosti vsakega letnika.
Danes posestvo s pomočjo družine vodiva Matjaž in Andreja, ki se kot gurmana zavedava, da se k dobri kapljici prileže tudi okusen prigrizek. Pri nas vam poleg vin tako postrežemo še domače dobrote oziroma na vašo željo organiziramo degustacije ali pogostitve za manjše zasebne dogodke.