background image
logo

si
ru
en
de
  • Za sladokusce
  • Postrežemo vam s slastno skutino ali orehovo gibanico, ki se uradno imenuje loparnica, saj se pripravlja na loparju. Narejena je iz domače moke, pečemo pa jo v krušni peči.

   Pripravljamo tudi domačo orehovo potico in štrudelj: skutinega in jabolčnega z dodanimi rozinami.

   Vina:
   K domačim sladkim dobrotam se prileže belo vino.
   S štrudljem se ujema zlasti polsladko in aromatično vino, kot je Rumeni Muškat, ki očara s sadnim okusom in vonjem bezga.
   Ne boste zgrešili, če poleg orehove gibanice poskusite ledeno vino znamke Prudentia
   (Laški Rizling). Prevzeli vas bodo sadni okus po citrusih, obogatenost z ostankom sladkorja in predvsem edinstven okus po prezrelem grozdju.rolex replica watches uk outlet

  • Domači narezek
  • Očarale vas bodo pri nas doma pripravljene mesnine. Ponujamo jih sezonsko in sicer tradicionalno kranjsko klobaso, pohorsko bunko in suho salamo, ki se dobro prileže ob večerih. Za popestritev imamo občasno na voljo tudi domačo salamo iz konjskega mesa, na kruh pa si lahko namažete našo pašteto z bučnimi semeni in bučnim oljem.

   Vina:
   Naše mesne dobrote se naravnost zlijejo z Laškim in Renskim Rizlingom.

  • Siri
  • Vino je že od nekdaj poročeno s sirom. Zato vam ponujamo sire iz lokalne sirarne: od svežega, en dan starega sira, kot tudi sir z ogljem, odležan tri tedne, do tri mesece starega sira. Poskusite lahko tudi našo hišno specialiteto, posebnost, ki je ni na voljo drugod: sire obležane v rdečem vinu Modri Pinot, znamke Markus Roux. Siri so narejeni iz kravjega, polnomastnega mleka in niso temperaturno obdelani.
   Sire ponujamo s posebnimi marmeladicami, značilnimi za naše okolje: skutino marmelado, marmelado iz skrbno pobranih bezgovih jagod in seveda marmelade iz vina. Le-te so iz rdečega vina Modri Pinot, iz jurke in iz ledenega vina.
   Poleg sira sta vam na voljo še naše domače bučno olje in olje iz grozdnih pečk.

   Vina:
   Katero vino se ujema s katerim sirom, boste najlažje preverili tako, da vino enostavno poskusite... Sicer velja nekakšno pravilo, da gredo sveži siri k svežim vinom, in bogati siri z bogatimi vini.

logo